سبک زندگی

5 ماده ی غذایی برای داشتن سیستم ایمنی قوی

راه های مختلفی وجود دارد که سبک زندگی شما می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند، اما یکی از مهم ترین آنها خوردن غذاهای مناسب است.

پس چگونه انتخاب کنیم؟

به نظر می رسد که هر چند هفته یک بار یک ابر غذای جدید برای تقویت سیستم ایمنی در صحنه وجود دارد. اما من به عنوان یک متخصص ایمنی شناسی و پزشکی کاربردی اینجا هستم تا به شما بگویم که هر ماده غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی یک ابر غذای ایمنی است.

با این حال، به نظر می رسد برخی از غذاها به دلیل خواص مفیدشان از بقیه متمایز هستند. در اینجا پنج ابر غذای جادویی وجود دارد که من همیشه سعی می کنم برای داشتن سیستم ایمنی قوی و سالم به رژیم غذایی خود اضافه کنم:

1. قارچ ها

قارچ ها هزاران سال است که به عنوان ماده اصلی در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گیرند. و حالا ما علم مدرنی برای توضیح اثرات این قارچ های شگفت انگیز داریم، که بسته به گونه می توانند فعالیت ایمنی ما را تقویت، هدایت یا تعدیل کنند.

چیزی که من بیشتر دوست دارم میتاکه است که به آن “مرغ از جنگل” یا “مرغ جنگلی” نیز می گویند. آنها نه تنها تاکوهای خوشمزه درست می کنند، بلکه می توانند سیتوکین های Th1 را افزایش دهند، که به تحریک پاسخ ایمنی سلولی هنگام مبارزه با عفونت های باکتریایی کمک می کند.

من هم طرفدار قارچ های شیتاک هستم. مطالعات نشان می دهد که الگویی از مزایای تقویت سیستم ایمنی، مانند افزایش سلول های T NK و Cytotoxic که هر دو در غلبه بر ویروس ها و سلول های سرطانی مفید هستند.

در نهایت، قارچ ریشی وجود دارد که در چندین مطالعه نشان داده شده است که پاسخ سیتوکین Th1 را افزایش می دهد و به موثرتر شدن داروهای شیمی درمانی کمک می کند. علاوه بر این، عصاره ریشی پاسخ ایمنی را در برابر گونه های خاصی از ویروس تبخال تقویت می کند.

قارچ های ریشی پوسته بیرونی سختی دارند که آن ها را غیرقابل خوردن می کند، بنابراین کپسول ها مناسب ترین شکل هستند.

2. زنجبیل

زنجبیل دارای چندین خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. ریشه تند و معطر حاوی ترکیباتی به نام جینجرول است که با کاهش استرس اکسیداتیو در رگ های خونی و همچنین التهاب در ناحیه قلب، از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. زنجبیل طبع گرم دارد. اگر نمی دانید طبع گرم چیست در مورد آن سرچ کنید.

مطالعات نشان می دهد که عصاره زنجبیل ممکن است به پیش گیری از بیماری کبدی ناشی از الکل کمک کند و همچنین می تواند جلوی آسیب کلیوی ایجاد شده توسط داروهای شیمی درمانی را بگیرد.

من اغلب زنجبیل را به بیمارانی توصیه می کنم که تهوع، نفخ و سایر شکایات گوارشی ناشی از عدم تعادل در میکروبیوم خود دارند. می‌توانید زنجبیل تازه را در غذاهای خوش طعم، اسموتی‌ها و چای زنجبیل بگنجانید یا یک بطری شات زنجبیل (که در بسیاری از آبمیوه‌خانه‌ها و کافه‌ها یافت می‌شود) بگیرید تا ساده یا رقیق شده در آب بنوشید.باید بدانید که مزایا و معایب زنجبیل برای طبع گرم چیست.

۳. جوانه های بروکلی

اخیرا توجه زیادی به جوانه های کلم بروکلی شده است، منبع قوی یکی از بیوشیمیایی های حامی سیستم ایمنی: سولفورافان.

نشان داده شده است که سولفورافان به خودی خود با القای ترکیبی به نام NRF-2 در سلول های ما، سطوح چندین ترکیب آنتی اکسیدانی را افزایش می دهد. گاهی اوقات به آن “تنظیم کننده اصلی” آنتی اکسیدان ها می گویند، به این معنی که به افزایش تولید آنتی اکسیدان های دیگر کمک می کند.

NRF-۲ می تواند در کاهش التهاب دیده شده در بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، بیماری مزمن انسدادی ریه و بیماری کبدی نقش داشته باشد.

بیشتر سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و کلم بروکلی حاوی مقادیر زیادی گلوکورافانین هستند که در طی هضم به سولفورافان تبدیل می شود. با این حال، جوانه های بروکلی جوان بین 10 تا 100 برابر بیشتر از کلم بروکلی بالغ حاوی سولفورافان هستند!

بهترین راه برای خوردن جوانه های کلم بروکلی خام است. به عنوان مثال در سالادها به دلیل اینکه سولفورافان به راحتی با پختن تجزیه می شود. من همیشه قصد دارم هفته ای دو اونس جوانه بروکلی بخورم.

https://honarfardi.com/public-skills/medicinal-plants-training/fenugreek-ingredients-uses-and-how-to-use/

4. سیر

سیر نه تنها طعم همه چیز را خوشمزه تر می کند، بلکه این سبزی تند دارای ترکیبات متعددی است که سیستم ایمنی را تنظیم می کند.

مطالعات انجام شده روی سیر نشان می دهد که این ماده باعث افزایش فعالیت سلول های NK می شود؛ نوعی سلول ایمنی که دارای گرانول هایی با آنزیم هایی است که می توانند سلول های تومور یا سلول های آلوده به ویروس را از بین ببرند.

در عین حال، سیر ضد التهاب است و می تواند با کاهش کلسترول و فشار خون، محافظ قلب باشد.

همچنین به چند دلیل برای تقویت روده ما فوق العاده است:

این می تواند سطح باکتری های مفید مانند لاکتوباسیلوس، ساکن طبیعی دستگاه گوارش و یک پروبیوتیک عالی را افزایش دهد.

آنتی باکتریال، ضد ویروسی و ضد قارچ شناخته می شود.

این دارو می تواند عدم تعادل باکتریایی در روده را که ممکن است باعث التهاب شود، برطرف کند.

شما می توانید سیر را تقریبا در هر دستورالعملی جای دهید بنابراین هر زمان که می توانید از آن استفاده کنید و همچنین اگر طرفدار طعم آن نیستید می توانید آن را به شکل مکمل پیدا کنید.

5. زردچوبه

اگر بخواهم یکی از ترکیبات آشپزی را از داروی طبیعت به دلیل اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی انتخاب کنم، ریشه زردچوبه را انتخاب می کنم.

ریشه زرد روشن حاوی ترکیبی جادویی به نام کورکومین است که مزایای کلیدی بسیاری دارد:

می تواند سطوح بالای کورتیزول را از بین ببرد.

این دارو می تواند برخی از تغییرات ایمنی را در ریشه بیماری های خودایمنی سرکوب کند، در حالی که به طور کلی در کاهش التهاب مزمن در سراسر بدن مفید است.

این باکتری رشد سویه های مفید باکتری در روده را تشویق می کند و سایر سویه های باکتریایی بیماری زا را کاهش می دهد.

برای به حداقل رساندن تورم مفاصل در آرتریت روماتوئید موثر است.

زردچوبه یک ادویه عالی برای استفاده در آشپزی است، اگرچه رنگ زرد روشنی را به زبان پوست و دندان شما می بخشد. و از آنجایی که به خوبی در دستگاه گوارش جذب نمی شود، برای دستیابی به اثرات تعدیل کننده سیستم ایمنی، باید از آن را بخورید.

با توجه به این که مکمل های کورکومین بهترین راه برای دریافت این ترکیب مفید هستند. دوزها براساس نیاز متفاوت است. برای سلامت عمومی، حدود ۱۰۰۰ میلی گرم در روز در دوزهای تقسیم شده توصیه می کنم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا